Iščite po spletni strani
AL RIHLA: SPOZNAJTE URADNO ŽOGO SVETOVNEGA PRVENSTVA KATAR
AL RIHLA: SPOZNAJTE URADNO ŽOGO SVETOVNEGA PRVENSTVA KATAR
Nogomet
20.05.2022.
Nogomet

AL RIHLA: SPOZNAJTE URADNO ŽOGO SVETOVNEGA PRVENSTVA KATAR

20.05.2022.

Od trenutka, ko je adidas 30. marca predstavil uradno žogo letošnjega svetovnega prvenstva, ljubitelji najpomembnejše zabave na svetu nestrpno odštevajo čas do začetka nogometnega spektakla v Katarju. Od 21. novembra do 18. decembra letos se bo za najprestižnejši pokal mednarodnega nogometa pomerilo 32 ekip. Kot pri vseh večjih tekmovanjih doslej, se je FIFA tudi tokrat potrudila za lansiranje uradne žoge, ki jo bodo vrtela nekatera največja nogometna imena današnjega časa.

Adidas kot eden najbolj znanih proizvajalcev športne opreme že 14. zapored ustvarja žogo za svetovno prvenstvo. Po mnenju tega podjetja bo to najhitrejša žoga v zgodovini tekmovanja. Al Rihla bo letela po zraku hitreje kot katera koli žoga doslej.

"To je neverjetna, trajnostna in visokokakovostna igralna žoga Adidas, v kateri bodo uživali zvezdniki, ki igrajo na vrhuncu svoje igre na največjem svetovnem odru v Katarju, kot tudi vsi drugi igralci po vsem svetu," je dejal Jean-François Pathy, direktor marketinga FIFA. "Al Rihlino potovanje okoli sveta bo neverjeten dosežek svetovnega prvenstva FIFA in bo oboževalcem dalo edinstveno priložnost, da se vključijo v dogodek, saj se navdušenje pred velikim začetkom povečuje."

Uradna žoga ima tudi svoje ime, ki ji ni bilo dano po naključju - Al Rihla v arabščini pomeni "potovanje" in se zgleduje po barvitih jahtah, bogati kulturi, veličastni arhitekturi in zastavi Katarja. Al Rihla bo na svoji poti po svetu povezala in združila vse ljubitelje nogometa ter jim dala priložnost, da začutijo duh svetovnega prvenstva še pred začetkom tekmovanja.

Oblikovanje žoge temelji na natančnih podatkih in številnih testih v adidasovih laboratorijih, vetrovnikih, pa tudi na igrišču, kjer so jo ocenjevali igralci. Al Rihla je bila ustvarjena za zagotavljanje najvišje stopnje natančnosti in zanesljivosti. Skrivnost je v nepravilnih oblikah Speedshell teksturiranih paneli, ki jih je skupaj 20, ki omogočajo natančnost, stabilnost in popoln nadzor gibanja. Zahvaljujoč mikroteksturam, vgraviranim vzorcem in aerodinamični obliki je bila ta žoga ustvarjena za letenje po igrišču. Notranjost je zasnovana tako, da zagotavlja hitrost, natančnost in doslednost, z največjim zadrževanjem zraka v mehurčku. Poleg tega je Al Rihla prva žoga za svetovni pokal, izdelana izključno iz barv in lepil na vodni osnovi. S tem je adidas znova pokazal svojo iniciativo v boju za okolju prijaznejšo proizvodnjo z uporabo trajnostnih materialov v proizvodnji.

Uradna prvenstvena žoga je navdihnila serijo adidasovih žog, posvečenih temu nogometnemu dogodku, tako da lahko v njihovem obsegu najdete žoge Al Rihla za različne vrste igre. Nogomet v dvorani ali na prostem, na travi ali trdi podlagi, v običajnih ali zimskih razmerah, lahko zdaj igrate z eno od žog Adidas Al Rihla, ki vas bodo navdihnile, da se boste počutili, kot da ste pravkar stopili na Al Janoub ali enega od impresivnih stadionov v Katarju.

Ne zamudite priložnosti, da zavrtite svojo Al Rihlo in se zabavate ob igranju z ekipo ali prijatelji, medtem ko čakate, da se začne nogometni spektakel leta.

 

Ekipa Sport Vision

Podobni članki

23.
Feb.
Nogomet
Čas je, da prevzamete teren, izkoristite priložnosti in spremenite način igre v adidas Predator Edge kopačkah za nogomet.
14.
Jun.
Nogomet
V čem se bo letošnje evropsko nogometno prvenstvo razlikovalo od prejšnjih? O tem in drugih zanimivostih v današnjem blogu.
01.
Dec.
Nogomet
Prejšnji teden je ves svet športa razžalostila novica, da je umrla ena najbolj občudovanih oseb vseh časov, argentinski nogometaš Diego ...