Iščite po spletni strani
PRIPOROČAMO: TOP 4 MODELOV ZA MARATON
PRIPOROČAMO: TOP 4 MODELOV ZA MARATON
Tek
04.05.2022.
Tek

PRIPOROČAMO: TOP 4 MODELOV ZA MARATON

04.05.2022.

Ne obstaja model tekaških copat, ki bi ustrezal vsem, vsakemu tekaču, vsaki obliki stopala in vsakemu načinu hoje(teka). Tekači nenehno iščejo popoln model, izbira superg pa je različna glede na to, ali ste tekač začetnik ali pa že resno podirate svoje rekorde. Pri izbiri superg je vedno najbolje obiskati trgovino, ki ima čitalec stopal, ki med tekom testira položaj vaše noge. Ta test vam bo pomagal najti pravi model superg. Najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo pred nakupom, je, da vedno vzamete polovico velikosti večjih superg, da boste imeli dovolj prostora okoli prstov. Tekaške superge se morajo popolnoma prilegati, brez neprijetnosti ali nevšečnosti.

Predstavljamo vam TOP 4 modelov moških in ženskih tekaških copat, ki sodijo med najbolje uvrščene superge, tako po mnenju strokovnjakov kot tudi po mnenju tekačev.

ŽENSKI MODELI:

Hoka Clifton 8

To so vrhunske ženske tekaške superge, ki zagotavljajo še mehkejši korak kot prejšnji modeli. Namenjeni so tekačem z nevtralno pronacijo . Sledijo liniji vseh dosedanjih modelov Cliftona, osveženi pa so z novo, izjemno lahko peno v srednjem podplatu, ki tako rekoč izginja pod nogami. Tesno se prilegajo, zagotavljajo veliko udobje in stabilnost ter so presenetljivo lahki. Nova generacija teh superg je narejena iz mrežastega, zračnega zgornjega dela, ki zagotavlja stalno zračenje in potrebno svežino med tekom. Vendar pa se je ta model veliko bolje obnesel v hladnejših dneh kot pri zelo visokih temperaturah. Izboljšana mešanica vmesnega podplata ponuja eno najlažjih in najbolj energičnih pen doslej in omogoča, da so te superge lahke in hitre ter nudijo vašim stopalom odlično oblazinjenje in obnavljanje energije z vsakim novim korakom.

Hoka Superge Clifton 8 so za vse, ki radi tečete na dolge razdalje, v prijetnem vremenu, v zmernem tempu.

  • Izboljšave, ki jih prinašajo v primerjavi z različico 7, niso le estetske, da bi znamka lansirala nov model, temveč izboljšajo tudi že tako visoke lastnosti tega modela.
  • Niso namenjeni hitremu teku na dolge razdalje.
  • Teža 210 gramov.

Torej, če tekmujete s časom, priporočamo, da izbirate med drugimi modeli.

adidas Ultraboost 22

Te superge so izjemno udobne za vsakodnevne treninge teka , vendar se njihova vrednost podvoji, saj so se izkazale kot odlične tudi za vsakodnevno nošenje – kot trendovski model, ki zagotavlja brezkompromisno udobje v vseh pogledih. Namenjeni so tekačem z nevtralno pronacijo .

Zasnovani so na osnovi legendarne pene Ultraboost in predstavljajo sodobne tekaške superge za dolge razdalje in tek v zmernem tempu . Tako lahke so, da v trenutku pozabite, da jih imate obute. Zasnovani so tudi za tek pri visokih temperaturah, saj ohranjajo stopala suha in sveža. So idealna podpora za vse, ki prebijate led na svojem prvem maratonu.

  • Prilegajo se pravi velikosti, ki jo nosite.
  • Prinašajo občutek »zaklenjenih« nog.
  • Priporočljive so tudi težjim tekačem, ne pa za tiste z izjemno širokimi stopali.
  • Teža 283 gramov.

Če želite zaščiteno, lahkotno, dnevno rutino teka in uživanje na daljše proge, potem je adidas Ultraboost 22 prava izbira za vas.

MOŠKI MODELI:

adidas Adizero Boston 10

Te superge, s atraktivnim dizajnom in sodobno tehnologijo v nasprotju z minimalističnim konceptom ponujajo vse prednosti, ki jih zahtevajo superge za vsakodnevne tekaške treninge. Model je namenjen vsestranskim tekačem in maratoncem z nevtralno pronacijo. adidas Adizero Boston 10 predvsem zagotavlja trden in stabilen tek. So zelo trpežne in zlahka boste uspeli uspšeno opraviti cel cikel priprav na tekmo. Za razliko od prejšnjih, lažjih modelov, ta izboljšana 10. izdaja prinaša bolj masiven in robusten videz, ki je izjemen za dolge proge, ki tečejo pri srednjih hitrostih, pa tudi za polmaratonske in maratonske izzive.

Namenjeni so največjemu številu tekačev, ki uživajo v vsakem kilometru teka z zmernim tempom. Takšni tekači v teh supergah imajo izjemnega zaveznika – zanesljivega, udobnega, stabilnega, z brezkompromisno podporo stopala na ogromno pretečenih kilometrov in različnih progah.

  • Popolnoma fiksirajo stopala
  • Čeprav so vzdržljivi in stabilni, jih ne priporočamo za izjemno hitre tekače.
  • Niso namenjeni tekačem, ki iščejo prilagodljive, lahke in zračne superge za vsakdanji trening (v tem primeru priporočamo model Ultraboost 21).
  • Za razliko od nekaterih drugih modelov so zelo trpežni in dolgotrajni.
  • Treba je opozoriti, da se morajo tekači, ki želijo teči v teh supergah, kratko obdobje navaditi na ta model.
  • Teža 294 gramov.

Ta model je zaradi čudovitega dizajna in vrhunskih zmogljivosti priljubljen tudi za vsakodnevno nošenje.

New Balance Fresh Foam x 1080v12

Naša ocena je, da je ta model kot nalašč za vsakodnevne treninge do izpolnitve obljube samemu sebi in prečkanje cilja. Pri teh supergah je udobje prednostna naloga ob vseh drugih visokozmogljivih prednostih, ki jih imajo . Kar preseneti in razveseli, je majhna teža teh superg, izjemna zračnost zgornjega dela in oprijem na stezi. Oprijem Fresh Foam x 1080v12 je brezhiben na asfaltu , na mokrih, celo poledenelih predelih. V njih je stopalo pri teku popolnoma stabilno.

New Balance je vložil svoj potencial in najsodobnejšo tehnologijo za izdelavo teh vrhunskih tekaških copat. Model je izjemen za tekače z zmernim in počasnejšim tempom, ki uživajo v lahkih tekaških kilometrih in izjemno cenijo fleksibilnost in odskočnost.

  • Nežno pritrdijo stopala, ne da bi jih obremenjevali.
  • Omogočajo neprekosljiv oprijem na različne podlage.
  • Ni priporočljivo za neravne terene, kjer so potrebni hitri in ostri premiki
  • Teža 285 gramov.

Če ste natančno pretehtali priporočene modele maratonskih superg, je jasno, da morate poznati svojo nogo, način hoje, pa tudi hitrost in cilj teka, da izberete svoj popoln par superg. Tekaške superge vas v nobenem primeru ne smejo motiti, temveč morajo biti pravi zaveznik pri teku načrtovanih kilometrov. Na tekmo, seveda ne pridite v novo kupljenih, še nenošenih supergah, saj se morate tekaškim supergam prilagoditi, ravno tako tudi superge vam. Obiščite vam najbližjo trgovino Sport Vision, preizkusite vsak model in poiščite priporočilo naših izkušenih trgovcev.

Ekipa Sport Vision

 

Podobni članki

04.
Mar.
Tek
V tem blogu vam bomo predstavili izboljšave in prednosti superg Asics GEL-NIMBUS 26 v primerjavi s prejšnjimi modeli, pa tudi, zakaj se bo...
22.
Dec.
Tek
Čeprav nas pozimi ob pogledu na sneg zunaj zamika, da bi ostali doma pod toplo odejo, s tekaškimi čevlji varno pospravljenimi do pomladi, res ni nujno...
10.
Nov.
Tek
Pronacija stopal je neupravičeno zapostavljena tema, tako med rekreativnimi športniki kot med ljudmi, ki se s športnimi aktivnostmi ukvarjajo s...
03.
Oct.
Tek
Da bi našli odgovore in vam pomagali najti popoln čas za tek, smo raziskali prednosti in slabosti teka zjutraj, podnevi in zvečer.
12.
Jul.
Tek
Če je tek vaša redna dejavnost, potem je za vas pravilna hidracija res pomembna. Kdaj, koliko in kakšno tekočino piti?
01.
Jun.
Tek
Kot nekdo, ki se že več kot tri leta aktivno ukvarja s trail tekom, Anica z vami deli nekaj nasvetov glede opreme za enega najlepših &scaron...
25.
Apr.
Tek
Ohranjanje psihične stabilnosti ne bo pomagalo le, da ostanete varni in zdravi, temveč bo dolgoročno olajšalo tudi vaš tek. V nadaljevanju pred...
25.
Apr.
Tek
S primernim načrtom treninga in dobro motivacijo lahko vsak preteče cilj in uspešno prečka ciljno črto. Tukaj vas bomo peljali skozi najpomembnej&scar...
04.
May.
Tek
Priprave na maraton začnejo vsaj mesec dni pred in dobro izdelan načrt aktivnosti vam lahko olajša tek na daljše proge. Preberit...
30.
Aug.
Tek
Predstavljamo supergo, v kateri boste imeli občutek, da ste lahki kot pero. Omogoča najmehkejše srečanje s podlogo in zagotavlja brezhiben oprijem.&nb...