Iščite po spletni strani
Švedska znamka Didriksons: Sinonim za udobje, kakovost in nepremočljiva oblačila
Švedska znamka Didriksons: Sinonim za udobje, kakovost in nepremočljiva oblačila
Gibanje na prostem
15.12.2021.
Gibanje na prostem

Švedska znamka Didriksons: Sinonim za udobje, kakovost in nepremočljiva oblačila

15.12.2021.

Švedska znamka Didriksons, rojena pred več kot 100 leti je danes sinonim za udobje, kakovost in nepremočljiva oblačila. Davnega leta 1913 v obalnem mestu Grundsund se začne zgodba o Didrksons oblačilih, danes vodilni znamki bund na Švedskem. Julius in Hana Didriksons sta bila, zaradi slabe opremljenosti in slabih oblačil, priča številnim smrtnim primerom lokalnih ribičev. Z željo, da ustvarita vodotesna oblačila, sta začela eksperimentirati tako, da sta na materiale nanašala različna olja. Prvi uspeh osvojita že istega leta in zasnovano je prvo ribiško oblačilo, ki omogoča zaščito pred hudim vetrom in hladnim nalivom na morju. Dobra novica še hitreje potuje v manjših mestecih, zato se je novica po obali hitro razširila in tovarna Didriksons Regnklädesfabrik odpre svoja vrata in prične s proizvodnjo.



Znamka, ki ostaja zvesta svojemu prvotnemu konceptu in proizvodnji funkcionalnih oblačil, ki vas zaščitijo ne glede na vremenske razmere, je danes, več kot 100 let še vedno ena od vodilnih skandinavskih blagovnih znamk za bunde oziroma oblačila.

Znamka Didriksons ne zaščiti samo ljudi pred mrazom in vetrom, vendar tudi vodo pred ljudmi.

Z učenjem iz lastne zgodovine odkrivajo nove pristope za zmanjšanje vpliva na okolje. Odpovedujejo se strupenim snovem in si prizadevajo, da pri svojih proizvodnjah uporabljajo čim manj vode, energije in prevoza. Iz generacije v generacijo cilj ostaja isti. Z uporabo trajnostnih materialov in postopkov barvanja ter impregnacije brez PFC, dosežejo, da so njihovi izdelki kakovostni in obstojni še vrsto let. Prav tako v svojih izdelkih nikoli ne uporabljajo materialov živalskega izvora, kot so krzno usnje ali puh.



Še ena izmed zanimivosti te znamke je ta, da vzpodbujajo uporabo enokomponentnih in ne mešanih materialov, da bi v prihodnje olajšali postopke recikliranja. Tako od leta 2018 izdelujejo tudi oblačila iz poliestra, ki jih je moč reciklirati.

Moška jakna Kenny - funkcionalnost in toplota v enem

Didriksons moška jakna Kenny bo odlična izbira za vse tiste, ki iščete funkcionalnost in zaščito v enem. Poleg toplote, ki jo ta moška bunda zagotavlja ima tudi visok ovratnik in fiksno kapuco, ki omogočata še dodatno zaščito v hladnih zimskih dneh.



Moška bunda Kenny


Moška jakna Marco – Klasično prileganje z mat površino

Didriksons moška jakna Marco
ima klasično prileganje, izdelana je iz recikliranega poliamida z mat površino in vas bo očarala s svojimi podrobnosti. Za boljšo vidljivost in varnost v slabših svetlobnih pogojih omogočajo odsevni detajli, visok ovratnik, nastavljiva kapuca in dvosmerna zadrga pa popolno pokritost in izolacijo. Vaša nova najljubša moška bunda je rojena!



Moška bunda Marco

Ženska jakna Thelma – Pripravljena na nove avanture

Ženska jakna Thelma je ena izmed tistih jaken, ki nudi trpežnost in udobje v zimskih dneh.
Daljša zasnova in klasično lepljeni šivi poudarijo Didriksons slog. Vodoodbojna in vodotesna jakna je pripravljena na nove avanture!



Ženska bunda Thelma


Ženska jakna Erika – Ženstvena zasnova s pravo mero udobja

Didriksons jakna Erika
je namenjena vsem ženskam, ki želijo v hladne zimske dni vnesti pravšnjo mero stila. Poleg ženstvene oblike ima jakna tudi element funkcionalnosti, saj se širina rokavov prilagaja z gumbi. Žepi so tu, da v hladnih zimskih dneh poskrbijo za toploto vaših rok.
Nastavljiva kapuca doda piko na i tej čudovito funkcionalni jakni, ki bo poskrbela za nikoli bolj udobno zimo!



Ženska bunda Erika

Otroški Watermans set – Za popolno otroško zabavo

Didriksons Watermans
kids je otroški dežni komplet za dečke in deklice, ki bo poskrbel za brezskrbno dežno zabavo. Konsturkcija z varjenimi 100% vodoodpornimi šivi in material Galon omogočata odlično zaščito, notranji ovratnik podložen s flisom, zagotavlja udobje. Za boljšo vidljivost v slabih svetlobnih pogojih pa poskrbijo odsevni elementi na hrbtni strani. Naj se zabava nikoli ne konča!



Didriksons Watmer otroški dežni komplet za dečke



Didriksons Waterman otroški dežni komplet za deklice


Znamka Didriksons je zagotova ena izmed znamk, ki s svojo zgodbo in misijo sežejo do srca. Celotno ponudbo jaken si lahko ogledate na spletu ali nas obiščete v poslovalnicah.

Ekipa Sport Vision

Podobni članki

04.
Mar.
Gibanje na prostem
Odkrijte značilnosti petih najbolj vročih modelov Hoka obutve, ki navdušujejo svet športa.
14.
Dec.
Gibanje na prostem
Vaše avanture na prostem niso več omejene z nepredvidljivimi vremenskimi razmerami. Ponosno vam predstavljamo vrsto inovativnih tehnologij, ki so tu, ...
24.
Nov.
Gibanje na prostem
Zakaj ne bi še danes zgrabili nahrbtnika in se odpravili na pustolovščino na prostem? Strinjali se boste, da je tudi jesensko-zimska sezona čud...
08.
Nov.
Gibanje na prostem
Vsaka pohodniška avantura je pot v neznano - nepredvidljiva, polna izzivov in predvsem zabavna dejavnost. Preverite novo kolekcijo znamke Jack Wolfskin, ...
29.
Sep.
Gibanje na prostem
V tem vodiču za izbiro prave obutve za šport na prostem primerjamo prednosti dveh vrst obutve za takšne priložnosti.
19.
Jul.
Gibanje na prostem
Narava je divja in nepredvidljiva, zato morate na kampiranje vzeti vse, kar vam bo olajšalo bivanje na prostem, ga naredilo prijetnega in seveda zabavneg...
09.
May.
Gibanje na prostem
Predstavljamo vam naših najboljših pet blagovnih znamk, ki jih morate vključiti v svojo zbirko, če ste ljubitelji aktivnosti na prostem.
27.
Dec.
Gibanje na prostem
Narava ponuja veliko več od aktivnosti na prostem. Povezava z naravo, svež zrak, dih jemajoče gorske pokrajine – gibanje na prostem je eden najbolj&sca...
21.
Dec.
Gibanje na prostem
Ko gre za aktivnosti na prostem, je zadnja stvar, ki si jo želite, biti zunaj pri temperaturah pod ničlo v mrzlih in mokrih oblačilih.
06.
Dec.
Gibanje na prostem
Seznam razlogov, zakaj se podati na avanturo, imenovano pohodništvo, je neskončen.